edit Уреди тему

Мајкрософт ће омогућити корисницима да креирају софтвер за xbox360

Вељко Миљанић20. Авг. 2006. 16:07

На Гејмфесту-у у Сијетлу, Мајкрософт је најавио XNA студио. То је алат који ће омогућити лако креирање софтвера за Windows и Xbox 360 платформе истовремено. Развојни алат ће бити потпуно бесплатани XNA Studio Express, а за дељење садржаја ће бити организован XNA Creators Club, у оквиру Live сервиса. Годишња чланарина за овај клуб је 99 долара. Софтвер ће бити објављен пред новогодишње празнике. Са бесплатном верзијом алата биће дозвољено креирање искључиво некомерцијалног садржаја. За комерцијалну употребу предвиђен је XNA Studio Proffesional, који ће бити доступан почетком лета следеће године. Један од интересантних детаља је да у МС-у тврде да иако се ради о .net платформи неће бити осетног пада перформанси. Наводно .net имплементација на xbox-у 360 неће интерпретирати већ компајлирати код. Такође интересантно је да ће и бесплатна верзија омогућавати даљинско дебаговање кода на xbox-у 360 преко PC-а.

Последњи коментари:Сви коментари (9) »

nikolar21. Авг. 2006. 17:18

pa sta ja ipak mislim da je soni sranje zato sto serdar ima x-box

nex20. Авг. 2006. 22:30

Znamo, serdare…jes da se coba zeni, al to ne znaci da je poblesavio skroz

nikoola20. Авг. 2006. 16:07

Sorry, I forgot! :/

ева0118. Авг. 2006. 17:13

Узгред другари ову вест сам ја окачио Чисто да се не чудите зашто ћоба пропагира МС он ју је само преместио из хрдвера у софтвер.

nex18. Авг. 2006. 00:16

jeste…kupio si komp i sad su svi neznalice

Како бисте поставили Ваш коментар морате се учланити/пријавити на сајт.