edit Уреди тему

Blender: Скрипте за моделовање степеница у Blender-у

При изради архитектонске визуализације, постоји мали број делова који, захтевају пуно моделовања. За моделовање геометријских и чистих површина, као што су зидови, не морамо утрошити пуно времена, јер су они у суштини само скуп извучених лица и других примитивних облика. Али, постоје неки делови пројекта као што су степенице које могу утрошити доста времена да се измоделују, поготово ако имамо специфичан облик степеница што захтева моделовање од нуле. 

Срећом, постоји неколико скрипти које вам могу доста помоћи при креирању основног облика степеница у Blender-у са само неколико кликова мишем и избора неколико параметара. Пре неколико дана је корисник на blenderartists форуму поставио везу на скрипту која обједињује у једној скрипти четири различите скрипте за израду степеница. У збирци се налазе четри скрипте за креирање правилних и три скрипте за креирање спиралних степеница. Као резултат скрипти добија се једноставан модел са релативно мало детаља, који је сасвим довољан за брзи рендер или концептуално решење. Изузетак је последња скрипта са леве и последња са десне стране које имају напредније окружење са доста параметара, као што су и аутоматски прорачун димензија степеница на основу броја и висине газишта, налик сличнмој алатци из ArchiCAD-а. Резултат ове две скрипте има сасвим довољно детаља и за напредније рендеринге.

Последњи коментари:

nikoola20. Јун 2009. 10:17

No comment.

koya20. Јун 2009. 09:36

pa da, al ja pokushavam da budem kostruktivan u ovoj temi, da trud ne ostane ne primechen

nex19. Јун 2009. 12:33

Ha! Pa max ovo imade odkad ja znam za Koyu ;D;D

koya19. Јун 2009. 07:13

must have script, no doubt

Како бисте поставили Ваш коментар морате се учланити/пријавити на сајт.