***вокабулар** (нл. vocabularioum) речник, свеска у
коју се пишу речи туђег језика,* и њихова
значења ради лакшег учења напамет. Нови
српско-српски речник тзв.
Вујаклија од скора на интернету,
бесплатно!

Вокабулар
Последњи коментари:Сви коментари (26) »
[quote=eva01]Ма раде те картице са ОпенЏиЕл-ом,
Невидија је позната по добрим драјверима за
опенЏиЕл.
[/quote] Nisam rekao da ne rade sa OpenGL-om vec da ne rade sa Glide-om (sto je
i logicno), ali OpenGL igre izgledaju bolje na 3Dfx-ovim kartama jer je OpenGL
mnogo blizi Glide-u nego Direc3D-u. To je cela poenta…
Ма раде те картице са ОпенЏиЕл-ом,
Невидија је позната по добрим драјверима за
опенЏиЕл. Него длц, управо је у моју кућу
ушао 3ДеЕфИкс Вуду Банши. Ево већ тражим
акцелераторске драјвере, маштам о глајду и
бавим се вуду магијом. Чим очистим
компујтер од вируса има да инсталирам ОНИ
па да упоредим са мојим шитфорс срањем. Јел
бре која је твоја конфигурација? Моја:
Целерон 333 МегаХерца
128 МегаБајта РАМ
Вуду Банши 16 МегаБајта РАМ-а
АГП-1 слот
Јамаха ОПЛ3 САКс – звучна картица са МИДИ
улазом Како да сазнам дал може да се прошири
рам? Јел то ограничено спецификацијама
плоче или бројем слотова и максималном
величином модула? Тренутно ми је заузет
само један слот, и то са модулом од 128МБ.
Ne! Mogao sam da ga igram jos 2000.-te, ali kategoricki odbijam ustashko smece! BTW, nije on optimizovan za Voodoo vec nudi mogucnost igranja u GlideFX-u, a u tom modu sve igre na 3Dfx kartama naprosto lete… Dok u Direct3D-u, izgledaju mnogo ruznije. Ljudi koji su u to vreme imali TNT/TNT2 su plakali jer nisu mogli da dobiju taj kvalitet prikaza jer nisu imali opciju odabira bilo cega sem Direct3D-a (i u retkim slucajevima OpenGL-a sto je isto tako moglo i na Voodoo-u)!!!
Hvala bogu i ja mogu da kupim najgoru igricu iz prethodne generacije „vertikal-skrol shootera“ (na pr. Rejstorm za PS1) i bice bolja od ove tvoje koju radis optimizovano za Shit-Force4 koji je jaci od PS-ove grafike 50 puta!! bajajajajaja To nije losa kartica… lose je sve sto CRKNE… Dok god ja mogu da u Maxu teram 500k+ poligona, ja sam zadovoljan!! U vreme kad je napravljena bila je NAJBOLJA. A svi koji je nisu imali NE ZNAJU sta ona moze. Anywayz… Drzi se ti ShitBoxa… i mozda dozivis spasenije od centralnog komiteta!
Како бисте поставили Ваш коментар морате се учланити/пријавити на сајт.
Ето читао сам један чланак о пропасти 3ДеЕфИкса први разлог за пропаст је наводно глајд: Аутор каже да је АПИ (Aplication Programming Interface) био феноменалан и да је на Виндовсу било могуће користити само ДајректИкс и Глајд и сви су користили Глајд. Када су се појавили Невидија и Ати са својим акцелераторима, 3ДеЕфИкс им није дозволио да напишу своје драјвере за Глајд, тачније иако су били заинтересовани није дозволио ни лиценцирање Глајда. Укратко покушао је да успостави монопол на тржиштем тиме што неће дозволити другима да користе Глајд, који су до тада прогамери користили. Тада је Невидија призвала опенЏиЕл у помоћ и одрађена је имплементација, драјвери и шта већ… Програмери су почели да се преорјентишу на ОпенЏиЕл јер је он подржавао сав хардвер уместо глајда који је био искључиво за 3ДеЕфИкс. Вуду је сада морао да прави картице и драјвере и за опенЏиЕл и ту је имао проблема (морају да раде драјвере и за глајд и за опенЏиЕл а и картица мора да добро ради са обоје). Невидија је напредовала брже по питању брзине процесора, меморије, величине меморије. Крај ти је познат.