На конкурсу за
ново решење дизајна Омладинске картице Erste
банке, расписаног на веб-сајту Superste.net, данас је
проглашен најбољи предлог по мишљењу
жирија – рад Еве
Меричке из Чачка. Она је добила
највише гласова жирија, а у најужем
избору за победу били су и радови Шимона
Чабе, Мирославе Јовичић, Уроша Топаловића,
Срђана Кнежевића и Јована Ђорђевића.
„За разлику од већине радова који су младост повезивали са игром, плесом, забавом, апстрактним графизмом или шаренилом, Графит је користећи један од креативних израза младих урбаних алтернативаца вешто и са мером искористио логотип банке, претворивши га у јасну зидну арабеску. Картица промовише стварање, а не пуку реинтерпретацију шаблонизираних претпоставки шта млади јесу и шта млади воле. Јасна и примерена композиција и визуелно чиста идеја ипак упућују на то, да се ради о озбиљној картици и ничим не умањују озбиљност и солидност Erste банке“, објаснио је избор жирија Борут Вилд, професор на Факултету за медије и комуникације, Мастер студије – Дигиталне уметности и нови медији.
“Веома сам се обрадовала кад сам данас сазнала да сам добила награду жирија. Дефинитивно је то јак мотив ка даљем усавршавању, иако сматрам да је моја каријера на почетку”, каже Ева Меричка, која тренутно завршава студије графичког дизајна на Београдској политехници.
Осим награде жирија вредне 100.000 динара, предвиђена је и награда публике у износу од 20.000 динара, на основу гласова посетилаца сајта Superste.net који су могли такође да одаберу свог фаворита. Највише гласова публике добила је Нина Стојановић из Сомбора.
Erste банка је расписала конкурс за нови дизајн Омладинске картице 15. марта на сајту Superste.net који је намењен младим и талантованим особама у области науке, културе и уметности. Пријава радова је трајала до 1. маја 2010. године, а потом је организовано и гласање за награду публике које је завршено 15. маја. Укупно је пријављено више од 300 радова на конкурс. Основне услове конкурса је задовољило 229 решења, који су заједно добили више од 5.600 гласова публике.
Нови дизајн Омладинске картице међу пристиглим радовима бирао је жири Erste банке у ком су били познати дизајнери Мирко Илић и Борут Вилд, као и Андреа Брбаклић, Мануела Стаматовић и Александра Огњановић из Ерсте Банке.
coba a da nije iz cacka nebi nista pisao
ovo je protekcionizam