edit Уреди тему

Srpski MiG-ovi brane...

Ненад Нешовић18. Авг. 2009. 23:15

…Hrvatsko nebo :D

"":[http://www.mtsmondo.com/…sti/text.php?…]http://www.mtsmondo.com/…sti/text.php?…

*Prema procenama mnogih vojnih analitičara, Srbija ne krije namere da i dalje bude dominantna nad Hrvatskom kad je u pitanju avijacija, piše „Slobodna Dalmacija“.

Dok hrvatska lovačka avijacija umire, u srpskom ministarstvu obrane idu i korak dalje.

U planovima obnove avijacije, vojno neutralna Srbija bavi se mišlju da usluge kontrole vazdušnog prostora svojim novim avionima u narednom periodu ponudi i komšijama.

Kada je ratna avijacija u pitanju, Srbija, za razliku od Hrvatske, ozbiljno misli, piše „Slobodna Dalmacija“.

Nije tajna da je stanje u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu na ivici preživljavanja i da nešto mora da se učini, inače će država ostati bez vojnih krila jer hrvatskim MiG-ovima 21 za dve godine (krajem 2011.) ističu resursi.

Odluka o nabavci novih letelica prolongirana je za neku neodređenu budućnost. Lovačka eskadrila Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRZ) u poređenju s avijacijama Mađarske, Italije, Austrije, pa čak i Srbije, nije ništa drugo nego – jato otupelih kandži, piše novinar „Slobodne Dalmacije“.

Recesiji usprkos, srpsko ministarstvo obrane doneće odluku o nabavci novog borbenog mlaznjaka. Odluka se, navodno, očekuje krajem 2012. godine, a krajem 2013. prvi borbeni lovci čuvali bi srpsko nebo, a možda i neba susednih zemalja.

Tu nastaje veliki problem koga su svesne i vojno-bezbednosne službe Hrvatske.*

AHAHAHAHA…znaci hrvatska je srbija u ogledalu, ali bukvalno…

Последњи коментари:Сви коментари (7) »

nikolar23. Мај 2010. 11:55

eeeeeeeee

nex23. Мај 2010. 10:29

Samo nemo' ti da nam besedis o nagibu zakrilaca… 3:) Idi cekaj red za vize 3:)

DLC22. Мај 2010. 18:37

Au… O cemu se ovde prica… Vi kao da niste svesni da smo svi odavno protektorat… Ccccc, znajuci to.. cela prica o „cuvanju“ nekakvog „neba“ .. zvuci… pffff… smesno!
Al' 'ajd… bolje o tome nego o nagibu zakrilaca na Migu 27/2 … ;D;D;D

marko loeb21. Мај 2010. 11:28

Koliko sam ja citao na ovu temu trenutno su se Amerikanci ponudili da „poklone“ neke F-16 avione Hrvatskoj. Problem je valjda što je za taj „poklon“ treba dati 300 miliona $ (valjda gorivo, obuke mehaničara, obuke pilota; servisiranje, neophodni rezervni delovi itd.)
koliko sam ja razumeo Svedjani su nudili eskadrilu Gripena za 240 miliona sa obukom. Tako da bi se ja čuvao amerikanaca i kad darove nose uglavnom čini mi se da nebo „zapadnog balkana“ neće čuvati niko .

nikolar19. Авг. 2009. 19:41

tolko su ih dobro opravili da padaju sami od sebe
nego treba razmisljati o novim mozda ipak suhoima
a da se 21 semontuje napokon da moze da se realno koristi
a onda to da bude biznis crna gora makedonija nemaju avijaciju a bosna par aviona pa hrvatska savako da placa a nasi da cuvaju i da se usavrsavaju

Како бисте поставили Ваш коментар морате се учланити/пријавити на сајт.