edit Уреди тему

Firefox: уклањање Microsoft.NET 3.5 SP1 додатка и сигурносне рупе

Ненад Нешовић01. Јун 2009. 20:31

Дакле, поменути Microsoft.NET SP1, који сте вероватно инсталирали на свој рачунар неком приликом, нарочито путем апдејта, доноси сигурносну рупу у Фајерфокс, јер без питања убаци додатак који омогућава инсталацију програма без обавештења и знања корисника, преко браузера.

Уклањање је, наравно, (као и све што дође од микрософта) компликовано и није решиво једним кликом миша.

1. Open Registry Editor (type regedit in the Start menu Search box in Vista/Windows 7, or in XP's Run window).
2. Expand the branches to the following key:
          * On 32-bit systems: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Mozilla \ Firefox \ Extensions
          * On x64 systems: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Wow6432Node \ Mozilla \ Firefox \ Extensions
3. Delete the value named {20a82645-c095–46ed-80e3–08825760534b} from the right pane.
4. Close the Registry Editor when you're done.
5. Open a new Firefox window, and in the address bar, type about:config and press Enter.
6. Type microsoftdotnet in the Filter field to quickly find the general.usera­gent.extra.mi­crosoftdotnet setting.
7. Right-click general.usera­gent.extra.mi­crosoftdotnet and select Reset.
8. Restart Firefox.
9. Open Windows Explorer, and navigate to %SYSTEMDRIVE%\Win­dows\Microsof­t.NET\Framewor­k\v3.5\Windows Presentation Foundation.
10. Delete the DotNetAssistan­tExtension folder entirely.
11. Open the Add-ons window in Firefox to confirm that the Microsoft .NET Framework Assistant extension has been removed.

Још један пословично користан производ из познате софтверске куће без кога се лакше живи…

Последњи коментари:

nikolar26. Јул 2009. 11:33

to je novi cobin sistem za pisanje
i meni se to desilo sa temom prosle nedelje

nex25. Јул 2009. 18:55

Misterija…:?

marko loeb24. Јул 2009. 13:20

napisa ja nesto ali ga nema vise

nex04. Јун 2009. 16:03

Koji komentar? Hteo si nesto da dodas, da ispravis ili da podelis neko iskustvo u vezi ove teme?

marko loeb04. Јун 2009. 14:04

de mi je komentar ?

Како бисте поставили Ваш коментар морате се учланити/пријавити на сајт.