edit Уреди тему

Хакери упали на веб сајт за промоцију Спилберговог филма

Никола Радовановић22. Фебр. 2005. 11:17

Група младих бразилских хакера успела је да уђе на Парамаунтов веб сајт за промоцију америчког филма ‚Рат светова‘ Стивена Спилберга чија је премијера заказана за јули месец и да убаци неке слогане против социјалних неједнакости. Парамаунт пикчерс, власник сајта и продуцент Спилберговог филма у коме главну улогу игра Том Круз, успео је да поправи сајт тек 24 часа касније, према писању електронског медија Естадо де Сао Паоло. Један од хакера изјавио је електронском медију да је група којој припада, а која себе назива Ун-Рут [Ун-Роот], у последњих шест месеци упала на 13.5000 веб сајтова ‚да би ширила своје идеје против социјалне неправде у Бразилу‘. Хакер је објаснио да на Парамаоунтов сајт није упао појединац, већ цела група, у којој су студенти и уопште ‚млади нормални људи, старости од 15 од 19 година‘. Савезна бразилска полиција је објавила крајем 2004 извештај по коме од 10 активних хакера у свету, осморо живи у Бразилу и они су често одговорни за финансијске преваре путем интернета или електронске поште. Ових дана је бразилска полиција успела да ухвати групу компјутерских пирата који су украли 10 милиона реала [3,8 милиона долара] ‚клониранањем‘ банковних картица.

Последњи коментари:

nex03. Март 2005. 19:23

Е па ДЛЦ-е овако ти стоју ствари…ТО сам ЈА у тренутку док исписујем 600 редова јеб"# кода да би та ултрамашина нацртала КРУГ и одсвирала 8битну мелодију…иначе то је нека АМИГА х000 ;D
А у соби ми је јако ладно па морам да носим капу :RnR: :RnR:

DLC03. Март 2005. 02:21

Не дезоријентиши Ћобу!!!! То НИЈЕ твоја слика !! Имам један прост доказ!! Који је то компјутер на коме „хакеришеш“ на слици !?!?! п.с. Ја знам иако нисам на слици, а ти новопечени хакеру нећеш погодити НИКАД! 3:) 

nex02. Март 2005. 19:49

ма свака част…на спилберга су ударили…а онда отишли да се купају на Копакабани…баш им је тешко у тој социјалној неправди…
НЕГО ЋАБО, ОКЛЕ ТИ МОЈА СЛИКА????? 3:)

Како бисте поставили Ваш коментар морате се учланити/пријавити на сајт.